onsdag 3. desember 2008

En solfyllt ,men kald 3 desember!


Idag har det vært nok en nydelig dag ! Tenk strålende sol fra blå himmel hele dagen - i desember måned!
Med to så herlige dager etter hverandre , har juleforberedelser og andre inneaktiviteter blitt utsatt og vi har kledd på oss lag på lag med ull , varme sko og gått ut i solen ! Slike dager bare MÅ nytes - hvem vet , hva morgendagen kommer med - både værmessig og ellers !? ;)
Bildene som kommer i dagens (ops- Nattens !;) innlegg - er fra igår , men synes jeg kunne ha de med , når været har vært like strålende og vakkert idag!

Et vakkert mønster har dannet seg i rimet....

Sigrid Amelia er med , ute og koser seg i det nydelige og kalde vinterværet....


Himmelen var så vakker igår ettermiddag......Himmelen var så blå og skyene skiftet fra kremfarget til nesten rosa og lys lilla ....et vakkert skue og skaperverk!!
Rødglødende eføyblader på frostseng - i desember ....nydelige farger og kontraster!

De nydelige små bladene kommer fra denne planten jeg har stående på terassen - fremdeles like fin , som om sommeren! Det er en helt vanlig ensfarget liten grønn eføy , som jeg plantet sammen med en rose for et år siden...Den har eksplodert i både farge og størrelse! På høsten får den nydelige røde farger , og ser ut til å klare seg fint under frosten også .......Himmelen og lyset forandret seg hele tiden - tilslutt glødet alt i et gyllent lys...."Fuglemateren" i solnedgang under lerketreet. En av guttene lagde denne på juleverksted ifjor.

mmmm...et fat med deilig varm grøt til kvelds er ikke å forakte ! ;)
Ikveld har vi vært med ungene på juleavslutning med barnekoret vi er med å drive - og fikk med oss restene fra grøten vi serverte der.
Risengrynsgrøt er ordentlig julemat her i gården - vi spiser en sjeldent gang av det på lørdagene , men i julen og tiden før - blir det oftere enn vanlig.Den hører liksom med,synes jeg.
Noe annet jeg spiser kun i juletider er potetlefse med sylte eller ribberull , med litt majones og rødbeter i + at lefsen må spises med et kaldt glass melk til ! Det har vært en tradisjon som har fulgt meg siden barndommen....
Kanskje flere har lignende julemat-tradisjoner , noe en bare må ha i julen!?

Håper dere har en fin desemberkveld og koser dere både inne og utendørs!

3 kommentarer:

Betava S. A. sa...

Go to my blog and you'll find some interesting things.

http://adoptionscr.blogspot.com

Turid sa...

For noen fantastiske vinterbilder -nydelig!

Sunniva sa...

så fine bilder!

ha en fin kveld:)