onsdag 10. desember 2008

10 desember og 12 dager igjen !!

Ble du nesten litt stressa nå hihi ! ;)Fatt mot - dette innlegget kommer til å være omtr. helt julestressfri - ingen ferdige prosjekt her i gården ennu - bare en masse påbegynt og mye som ennå er i tenkeboksen bare !;)
Men det er jammen lett å la seg rive med av stresset og presset , med alt som burde skulle, og MÅ gjøres ferdig til jul ! Men da er det vel i bunn og grunn en selv som setter standarden , og stresser seg selv om ikke denne nåes iløpet av desember.
Jeg merker det jeg også - stresset som ligger og lurer , men klarer som regel å hente meg inn igjen , og tar det jeg VIL gjøre og det jeg rekker over.
Alt jeg ikke rekker over - det får stå til neste år ....sånn er det med den saken ! :)

Bildene du ser her - er et aldri så tappert lite forsøk på å ta 2 års bilder av en trassig liten frøken som VIRKELIG hadde VILIKKEEEE- dagen idag ! Jeg burde jo engang ikke gidde å forsøke - og det tror jeg jammen Hannah selv tenkte - da jeg prøvde å lure på henne kjole og klemmer i håret .....
NEIDA - hun hadde virkelig bestemt seg for at det såvisst ikke skulle bli noe knipsing idag! :)
Du kan jo selv se hvor klart & tydelig hun understreket dette ;)
Men som du også kan se....så varer de ikke lenge disse bygene! ;)Når kjolen kom av , genseren kom på og hun fikk viljen sin og et unnskyldssuss på kinnet av den dumme fotografen - så var alt tydeligvis glemt og tilgitt igjen !;) Så de 2 års bildene som liksom var min plan idag,får vente - til en dag som ikke er så preget av "VIL IKKE" !!! ;)


Jeg prøvde å sy vatthjerte for første gang igår - noe som jo var kjempegøy , og ikke minst enkelt og gikk fort unna , i tillegg er de jo og så dekorative!....Blir nok helt sikkert flere av de etterhvert!:)
Selve sluttresultatet kan jeg ikke vise frem helt ennå , da hjertet skal være en presang og er allerede pakket inn !;)
Jeg ser at mange bruker å ha lavendel i hjertene , og fikk da ideen om å ha litt mer "julelukt" på hjertene i julestoff ......Brukte derfor litt Kongerøkelse en får kjøpt på apoteket el.l , innimlm vattfyllet i hjertet - og det duftet skikkelig jul av det !:)

Røkelsen fikk jeg faktisk i gave av min kjære husbond her om dagen! Noe som traff "rett i hjertet"- for duften av kongerøkelse er selve duften av julen for meg ! (ja sammen m svibler såklart !;)Min mamma pleide å ha et sånt røkelse lysestake - som hun alltid brant i julen , og det er noe jeg har tatt med meg her hos oss - hver eneste jul.....


Litt stoffbiter (jeg har brukt grytekluter i rødt og hvitt)fine farger og mønstre , nål , tråd og perler - er alt en trenger....

Vesla på 3 , har fått prøve seg på å sy med nål og tråd for første gang ....Hun begynte ivrig , og trodde nesten at hun kom til å klare å sy stingene langs etter blyantstrekene jeg hadde satt opp - men etterhvert skjønte jeg at det kom til å bli for vanskelig for henne og måtte hjelpe henne m å holde seg på linjene jeg hadde streket opp.
Menmen - øvelse gjør jo mester - så vi får prøve igjen , med kanskje et lettere prosjekt etterhvert , så vil hun nok klare å sy sitt eget hjerte hun også!:)
Istedetfor å sy - ville hun heller lage et smykke av perlene vi hadde funnet frem - og begynte å tre perlene på nålen og tråden hun hadde.......
Dette gikk mye bedre ,. og hun er allerede godt igang - og har bestemt seg for at det skal bli julepresang til noen.... ;)
De fine perlemors-perlene fant jeg på salg for kun 5 kr for en pose , og visste ikke akkurat da hva jeg skulle bruke de til - men tenkte som så ofte , at jeg nok ville få bruk for de en vakker dag ! ;)


Det foreløbi restultatet av perlesmykket - eller kanskje det blir et armbånd til noen fra Amelia i julepresang ...... ;)


Til sist vil jeg få takke kjære Ingrid i Den Hemmelige Hagen(Ei sprudlende jente som også er en venninne helt fra ungdomsskolen faktisk, som jeg nå i det siste har fått mer kontakt med ...Setter stor pris på å ha fått kontakt igjen Ingrid !:) for denne søte utmerkelsen - med disse varme ordene ;

Denne bloggen investerer i og tror på NÆRHET- nærhet i rom, tid og forhold! "Disse bloggerne er usedvanlig sjarmerende og søte,og formålet er å finne og å være venner. De er ikke opptatt av utmerkelser og selvhevdelse.Vårt håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet,vil enda flere vennskap ha forplantet seg. Vær vennlig å gi litt ekstra oppmerksomhet til disse! Gi denne utmerkelsen til åtte bloggere, som igjen må velge seg åtte nye. Inkluder denne teksten på utmerkelsen deres

Utmerkelsen vil jeg gi videre følgende 8 bloggere:
*DENNE søteste erteblomsten !;)

*Merete og hennes blogg - med sine freske og tankevekkende innlegg om mye mlm himmel og jord.... :)

*Fotograf Ma - som nylig har startet opp sitt eget fotostudio i et gammelt skolehus , hun selv har pusset opp og forvandlet om til et kjempelekkert studio!

*Søte unge fru Pettersen i Lillegaarden.

*Den hyggelige damen i bloggen Lykke-Bo

*Vår alles kjære Molly

*Alfrida i Alfridas Hem.

*og sist men ikke minst til - herlige og sprudlende DillDall Nina !:)

Alle 8 er spennende og kjekke blogger vel verdt å stikke innom !

Nå er det blitt kvelden igjen , og ungene er på vei iseng , og jeg skal ta fatt på ymse oppgaver som må gjøres......
Den 16 desember er visst siste frist for forsendelser med posten , for å garantere at det kommer frem til jul - så jeg får hive meg over litt julegaveinnpakking , og gjøre klar til å sende i posten imorgen.....
Imorgen har jeg planer om å få handlet litt og kjøpe inn ingredienser til litt julebakst - så får jeg og ungene ha oss en bakeøkt på kjøkkenet imorgen...

Ønsker dere alle en trivelig førjulstid - uten for mye kjas og mas ! :)
klem fra meg !

15 kommentarer:

Lill-Marita sa...

HAHAHA! Stakkars snella ;D Tror jeg vet hvordan seansen artet seg - har vært der selv et par ganger.
Var no søt med furteblikket sitt ;)

Gleder meg til å se duftehjertet du har laget :)

Marias skriblerier sa...

Bildene av den lille prinsessa var jo nyyydelige, til tross for at hun var litt trassig :D

Hjemmekoz sa...

He,he...Må le litt når jeg ser bildene av den søte lille 2 åringen din. ikke lett ta bilde av dem når de har bestemt seg for at de ikke vil. he,he. men artig for henne å se når hun blir stor sikkert;)

Ha en fin dag!
Koselig blogg du har forresten :)

Duften av erteblomster-Vibeke sa...

Tuuuuusen takk kjære deg!
Sånne koselige oppmerksomheter kan man ikke få mange nok ganger :o)Kjempekoselig!

Siden jeg akkurat har laget et innelgg om utmerkelser jeg har fått så legger jeg den inn der :o)

Klem og kos fra erteblomsten :o)

Guttemamma sa...

Så herlig innlegg, et skikkelig "sånn har dagen vært her" innlegg! det liker jeg! Skjønn jente, synes alle bildene var herlige jeg!! KLem

Bo med barn sa...

Jeg synes de litt ettertenksomme bildene var utrolig flotte jeg... Der hun ikke prøver å smile...bare ligger og funderer litt for seg selv:)

Er kjempefornøyd med voksduken! Deb er kjøpt på Stoff & Stil, og har virkelig vært bra kvalitet. Løp og kjøp:)

storeflittig sa...

Hei! Jeg ble jammen lettet av at du ikke har alt klart enda, hihi, det er mye som skal klaffe nå før jul. Tror det er mye sant i at de fleste forventningene legger vi jenter på oss selv:):)

Jeg har også en sånn toåring som IKKE vil bli tatt bilde av når vi faktisk skal det, men som elsker å bli tatt bilde av ellers. De er rare, de små!

Likte så utrolig godt det 'rosa' bildet, det med grytekluten og trådsnella mm. Lekkert!

unni sa...

Heisann. Ja dette var en morsom blogg med mye fine bilder og tekst, nå i denne søte juletid.
Fortsett med det. Klem Unni c",)

mali-mo sa...

Ooops, 16 er siste frist...godt å vite. Hade nemlig bestemt meg for at i år SKULLE julekortene fra oss være fremme til jul ;) Tror det blir første gang, så det er nok mange som blir overrasket når de ike for romjulskort, hehe.

Nydelig liten bestemt frøken!!!! Syns jeg kjenner igjen akkurat den leppa der ra min egen 2-åring ;) her skal alt gjøres "SØL mamma, isse DU jøre!!!!!!!" og stakkars meg hvis jeg prøver meg ;)

Og det godt-igjen bildet var jo bare fantastisk fint da!!! Så flink du e' ! Koselige bilder fra syprosjekt og hjerte- og smykkelaging også ;)

Ønsker deg en kjempefin helg...snart ;)

mali-mo sa...

Og du har helt rett i at det meste av stresset, det legger vi på oss selv. Så her er det så stressfri sone som vi bare klarer det ;) Og blir ikke kjøkkenet ferdig til jul, så er det helt sikkert ferdig til neste ;) Har innstilt meg på å dekke det gule allrommet fra gulv til tak med julepynt, slik at ikke gulfargen viser ;) Hihi.

Nr. 5 sa...

Heisann, og takk for hyggelig kommentar :)
Kjempefine bilder du tar...og selv om vesla hadde et lite vilikkeøyeblikk, syns jeg bildene ble fine likvel :)
Mye flott inspirasjon her, jeg kommer tilbake, og legger deg på rollen min :)

Klem fra nr. 5

Magny sa...

hei på deg og takk for hilsen...
fortryllende lita frøken...
herlige bilder...
stor klem til deg og god helg....

Magny sa...

hei på deg og takk for hilsen...
fortryllende lita frøken...
herlige bilder...
stor klem til deg og god helg....

Hjemmekoz sa...

Hei igjen.
Du lurte på de Julekortene... er ikke scrapping,tror jeg. He,he.
Ikke vært så mye borti det..
Ha en fin dag:)
Takk for koselig hilsen på bloggen min ;)

Therese ~ Fjellrosa sa...

Jeg er enig med Maria jeg, bildene av vesla var kjempefine selv om hun ikke var helt villig til å smile til fotografen. Jeg husker selv jeg hadde en slik fauke da toårs bildene mine skulle taes, men det var fordi kjolen klødde noe forferdelig. Men det var det jo ingen som forstod *ler*