tirsdag 13. januar 2009

Gråværstirsdag med en liten overasskelse! :)

Det har det vært idag .... og snøen som vi hadde for noen dager siden , er forlengst borte. Jeg og jentene har tutlet innendørs idag og bare kost oss med litt lesing , tegning og perling......
Ute har det regnet og yret , og himmelen har vært tung og grå.....En skikkelig vinterdag på ekte vestlandsk vis!
Litt blogging innmellom lek og kos har det også blitt litt tid til idag - og inne hos flittige og søte Siv i bloggen Livet er Heeerlig - fant jeg jammen en overasskende liten nyhet om at jeg hadde vunnet konkurransen hun haddet dratt igang i forb. med 2 års jubileet sitt !! Dette er en blogg jeg nylig har begynt å titte innom , og anbefaler andre som ikke har oppdaget bloggen hennes ennå til å ta turen innom .....Her popper det rett som det er ,opp med både små og større oppussingsprosjekt , morsomme hobby ideer og fristende matoppskrifter! :)
:D Helt utrolig - jeg vinner jo aldri noe sånt !!? Nesten så jeg begynner å lure på om det er noe i det Iden - skrev til meg idag - om at lykken kanskje rett og slett , smiler til meg !!? :) Kjempemorsomt og så kjekt å finne ut av på en ellers grå og kjedelig tirsdag!På slike grå vinterdager - er det ekstra kjekt med alle de skjønne vårblomstene som stadig dukker opp i butikkene.......Den herlige rosafargen på disse tulipanene som jeg kjøpte til helgen - farger veldig opp i vintermørket!


....... og en herlig liten tegning som denne - er jo vanskelig å la være å bli glad og sjarmert av ! :)(Veslefrøkna på snart fire , som tegnet den søteste og blideste kanin!;)
Her om dagen, var jeg innom Kari s blogg -`My Home Is My Castle`, der hun hadde laget et morsomt innlegg og utfordet andre til å vise frem tv kroken sin......Som henne , må jeg si jeg ikke er så veldig ovebegeistret over den svære , svarte boksen som henger på veggen .....Men innrømmer jeg liker å se forskjellig tv programmer , en og annen serie og koser meg innimellom med å se en fin film - og akkurat da er det kjekt med en stor skjerm med bra bildekvalitet - enn på et knøttlite antikvarisk et, med snøstrom over hele skjermen.......;)
Som det kan sees , henger tv`en på veggen over en skjenk , som først var i lutet furu da vi kjøpte den for vel 10 år siden - så ble den siden mørkbeiset - før vi for et par år siden malte den hvit.....Selv om den nok har sett sine bedre dager , har noen hakk og riper her og der - funker den veldig godt til formålet - og har plass til både cd`er , dvd`er m.m!Ledninger og dvd spilleren er også gjemt bort inni skapet!Her synes den gulehvite fargen på veggen bak tv skjenken godt.......Skjenken er malt i eggehvit , og veggen bak ble veldig vaniljegul i forhold (i tillegg til at den faktisk har gulnet veldig , siden vi malte veggen!) Hadde vært fint å få lysnet denne veggen litt , men først får vi visst gjøre oss ferdig med alle de andre påbegynte prosjektene våre......;)
De små julelysene på krokhasselen, fikk være igjen etter jul - og stå og lyse opp litt i en vintergrå stuekrok!

De fine prismene fant jeg på tilbud på Jysk en dag - og synes nesten de kan minne om istapper der de henger og glitrer i lysskinnet fra lyslenken.....En noe rotete del av stuen , der det store gamle hjørneskapet vårt står .......Det er et gammelt arvemøbel som vi har pusset opp og beiset selv.....
Uff... og den fæle , skjeve Ikea lampen ruver altfor mye i rommet og ser ikke ut i måneskinn engang - skal byttes ut med en litt mindre ...(en vakker dag ...)Prismene kaster et så fint lys og lager fint mønster på veggen, fra de små lysene ...

Like før jul - fikk jeg en pakke i posten fra søte Ida med bloggen Galleriden ! Hun hadde før jul hatt en konkurranse i bloggen sin der hun utfordret medbloggere til å komme med tips til hjemmelagde julegaver ......
Kjempemorsomt og bra ide`(som vanlig fra denne fruen !;) - der jeg til min stoore overasskelse ble trukket ut som vinneren !! :D
Det var MYE nydelig håndarbeidsprodukt Ida hadde laget og sendt med i pakken , som dere kan se ........Jeg fallt spesiellt for de søte lommetøflene (hihi selv om jeg ikke helt skjønte hva de var tenkt til med det første ) Hadde ikke sett noen sånne før , men synes de er kjempesøte og såååå gode og myke å ha på føttene!
Pulsvarmerne var også kjempenydelige , og sammen med deandre tingene ,var det også en plate Jade sjokkis - som dog ikke rakk å bli så altfor gammel !!;)

Nærbilde av den nydelige hjertenålen i hvit perlemorskimmer.....Kjempefin som nål på et sjal el.l!:)
Lurer nesten litt på om Ida har fått med seg at jeg er velidg glad i hvitt jeg !? ;) Ellers er det iallefall litt av et lykketreff - for jeg er nemlig glad i hvitt og lyse nyanser ....så igjen Ida: Tusentusen takk søte du - dette var midt i blinken ! ;)

Det fine halmhjertet - pynter litt opp i en eføyplante i stuevindet....


Kjempesøt liten detalj med de brune treknappene i hjerteform......
Nå er jeg nettopp ferdig med dagens arbeidsøkt med telefonjobben min - og har tenkt å få litt klesvask igang ,noen barn iseng og ymse annet, før jeg tar kvelden.....
Da håper jeg alle som en har hatt en fin tirsdag , tross for litt grå vintervær her og der - og håper vi snart "sees" igjen ! :)

20 kommentarer:

ingridmarie sa...

Så vakkert innlegg LivE ! Kjekt at eg kunne vere ein av dei første til å kommentere :) No fekk eg skikkelig lyst til å sette i gang med eit oppussingsprosjekt vi har utsatt lenge, nemlig å male den syrelutede sjenken under tv`n kvit :) Og i malingspanna vi har ståande har vi nettopp eggekvit og Ida, Ida har vi brukt på soveromma nede i 1.etg. Eggekvit har vi malt tak med. Tenkte å markere dørene med Ida, den går litt mot naturkvit. Vi har hatt ein rolig tirsdag, eg kjenner at ryggen er i ferd med å komme på plass, og det er jammen på tide-blir so lei av å gå virkeslaus:) Men pluss er det jo at eg har fått lest gjennom alle interiørmagasinene eg skulle lest i jula :) Ha ei strålande veke videre! Varm helsing i natta frå IngridM

Dilldall-Nina sa...

Klokka er 4.21 og jeg er oppe en tur. Etter som jeg nå regner med at jeg ikke er våken når de andre står opp, har jeg tatt ut av oppvaskmaskinen og samtidig kokt en termos med frokostkakao til ungene, skrevet lapp og satt ut to krus på frokostbordet - som en liten mamma-sover-overraskelse.

Så fint å se noen bilder fra hjemmet ditt. Så lyst og deilig. Tulipaner er min absolutte blomsterfavoritt ved siden av pelargonier.

Jeg har ikke bare ett speilreflekskamera, jeg har to. Først et Canon EOS 350, men i høst kjøpte jeg et Canon D40. Kjøpt de for arvepenger begge to ellers hadde jeg ikke hatt råd til det nyeste i så fall. 350en har blitt turkamera nå. Når man har begynt å bruke speilrefleks er det nærmest umulig å bruke kompaktkamera synes jeg. Kun egnet i slalåmbakken ;).

For julepenger jeg fikk av pappaen min har jeg kjøpt meg Photoshop til Mac og et tegnebrett. Det leker jeg meg med litt om dagen. Men akk - jeg synes Photoshop er vanskelig å få tak på....så mye å forstå/ikke forstå - og jeg skulle helst kunnet alt med en gang :)!. Det er ikke noe annet å gjøre enn å prøve og feile seg fram til kunnskap.

Masse nattlige klemmeliklemmer til LivE

Tove sa...

Eg har lasta ned Picasa frå nettet. Søkte på det ordet, og då poppa det opp eit nedlastingsprogram! Enkelt og greit, men ser eg har myyyyykje å lære!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Å så mye fint du visar! Vilken härligt inlägg att läsa, och fina bilder att titta på!

Tuplanerna hade verkligen en härlig färg. Och jag syns ni har fått till det bra med er TV. Det är ju som du säger ganska så bra att ha en TV...även om man kanske har vissa invändingar mot hur de ser ut. Men en platt-TV som ni har tar ju upp lite mindre plats, och känns helt klart lättare att kombinera med övrig interiør.

Och helt underbara små presenter från Ida! Förstår att du är glad över dem.

Ha nu en riktigt fin onsdag!

Linda sa...

Så koselig at du vant da! Alltid kjekt med en overraskelse i ny og ne.. Nydelig de prismene, og de kan godt henge hele året.. Så fine de lommetøflene var.. Skjønner godt at du ikke visste hva det var hvis du ikke hadde sett det før..ser jo nesten ut som små vesker..hihi...;o) Ha en fin-fin dag!

Duften av erteblomster-Vibeke sa...

Heisann :o)

Ja jeg må virkelig si meg enig med Iden: lykken er nok kommet til deg!

Sender du meg adressen din på vibelien@online.no så kommer det en liten bursdagspresang FRA MEG i posten til deg, du vet nok hva det er....fnis.SETTER SÅ PRIS PÅ HILSNINGENE FRA DEG OG IKKE MINST ALT DET FANTASTISK VAKRE DU VISER PÅ BLOGGEN DIN :o)

Skal på besøk til en lokal tekstilkunstner i dag, gleder meg enormt!

Ønsker deg en fin dag!
KLEM

Linda sa...

ps. Håper det er greit at jeg har linket deg til bloggen min?
-Linda:o)

Ellen - Charmerende gjenbruk sa...

Sååå fine bilder fra hjemmet ditt....nydelig.
Takk for koselig kommentar, jeg håper du får boke Sjarmerende Gjenbruk til bursdagen din, og at du blir inspirert av ideene våre.
Klem...Ellen

iden sa...

hei du skjønne!!

Det var jammen et langt og fint innlegg!! Spionerte jo litt før jeg valgte farger på tingene til deg, men det varmer fremdeles veldig å høre at det falt så godt i smak!! Helt fantastiske fine bilder du har tatt også!!!:)

Så gla for at lykken smiler til deg, håper den fortsetter med det vel og lenge!! (og om du en dag blir lei, så skriver jeg meg gjerne opp på venteliste!! hihi)

Fantastisk koselig med de prismene i hasselen, bra det ikke forsvant ut med julepynten!!!

ha en herlig dag, søta!!!:)

Veronica's hus sa...

Hehei:)

Masse fint å se her også:)

Vettu jeg klarer ikke å huske hvor jeg kjøpte den blå bollen, men lurer på om det var Jernia..? eller Åhlens.. jeg er shopper litt over alt:)

God helg.

alvens kreative hjørne sa...

Hei :-)

Tusen takk for koselig kommentar på siden min :-) Lenge siden jeg har vært her inne å du viser så mye fint :-) Gjør ingenting at du legger meg til her på siden din :-) Bare glad for det :-)
Var utrolig fine tøfler :-) og elsker slik trollkvist :-)

Ønsker deg en herlig helg :-)


klem

alvens kreative hjørne sa...

Hei :-)

Tusen takk for koselig kommentar på siden min :-) Lenge siden jeg har vært her inne å du viser så mye fint :-) Gjør ingenting at du legger meg til her på siden din :-) Bare glad for det :-)
Var utrolig fine tøfler :-) og elsker slik trollkvist :-)

Ønsker deg en herlig helg :-)


klem

Hemma på Landet sa...

Väldigt fint allting.:-) Stina

Sol sa...

Gratulerer med gevinsten. Slik er alltid hyggelig. Og så fine bilder du viser, likte spes godt de prismene jeg også.

Mitt Empire sa...

Sol over her, er meg. Datteren min var innlogget uten at jeg la merke tild et.

iden sa...

Goooood helg til deg:)

Ivar Ivrig sa...

Takk for kommentaren. Jeg har sendt en invitasjon til Nettfoto på den mail. Ha en flott søndag :-)

Marias skriblerier sa...

Så vakkert pyntet trollhassel! Nydelig stemning med de lysene :) OG ja, enig med deg, fargerik blomster gir liv i en vintertung kropp... FIn dag til deg!

iden sa...

Du får meg virkelig til å smile fra øre til øre med de koselige kommentarene dine:) Herlig!!

Venter i spenning på å se resultater av forrige ukes handletur;)

CosiFanTutta sa...

Hei igjen

Flotte bilder og koselig tekst i innlegget her :o) Takk for besøk på bloggen min selv om jeg har hatt litt bloggtørke siste ukene :o)

Gratulerer med gevinst hos Galleriden

Hvor får man tak i sånne som jeg kaller trollhassel? Har du kanskje et tre på utsiden? Min tidligere nabo hadde det og jeg tigget om et par grener en gang. De er for lengst borte vekk.

ha en fin kveld videre :o)