torsdag 27. november 2008

Regnvær og juleverksted........


Idag har det regnet og all snøen som fallt tidligere i uken er forlengst vasket vekk.....Dagene i det siste har vært travle , og det har ikke vært så mye tid til hverken blogging eller pc-tid forøvrig.
Det begynner å merkes at det lakker og lir mot jul - men foreløbi har jeg ennå ikke begynt med noen ordentlige juleforberedelser.....For meg , er adventstiden om mulig enda koseligere enn selve julen! Mulig det er pga at man venter og teller ned til selve julaften , men også pga alle de koselige , mørke kveldene innendørs - med julepynt laging, baking (ikke minst smaking !;)og de koselige barnetv stundene med ungene , pepperkaker og klementiner !

Siden det regnet silte fra grå himmel idag , ble det inneaktiviteter og litt julepynt prosjekt på aktivitetsfronten.
Vi satte igang med å lage julepyntede kongler....

Alt man trenger er kongler(vi brukte tørkede furukongler), lim og glitter!
....etter man har hatt litt lim på konglene - rulles de i glitter, og vips man får en julepyntet kongle! Vi brukte "snøglitter"(hvite sponflak) sølv og gullglitter på våre.Ideen plukket vi opp idag på Nrk Supers barnetv sendinger - der de viste hvordan man kunne lage disse fine konglene......Istedetfor limstift er det kanskje enda bedre å bruke flytende lim,man kan rulle konglene i før man ruller de i glitteret.
På en liten stund hadde vi pyntet mange kongler - ungene var kjempefornøyd , det var hu mor også !:)Konglene skal vi feste snorer på og henge opp på krokhasselen vår som nå er pyntet med lys til advent.Jeg skal finne noe fint sløyfebånd el.l til konglene så har jeg og jentene et lite prosjekt for oss imorgen!...
Stolen ved siden av , fant jeg en gang på Fretex og planen er å trekke om setet , med tid og stunder....


Ønsker en herlig novemberkveld til alle! :)

14 kommentarer:

mali-mo sa...

Så koselig det så ut!!!! Kjempekoseig med snø- og glitterkongler.

Å, som jeg gleder meg til lille malien blir itt eldre og kan svinge seg på juleversted sammen med meg ;) Vi har hatt litt tegne og male og lime ting, og hun ser ut til å like sånne puslerier like godt som meg, så det er lovende hehe ;)

Stolen din var kjempefin, og det lysbrettet du hadde laget til også! Skal endelig sette igang med litt sånne småp juleforberedelser her også etterhvert nå ;) Må bare få unna eksamen imorgen først ;)

Karen sa...

Åh for en super ide med glimmer på koglerne.
Jeg har en hel skål af dem, så mon ikke jeg skulle nå det i aften når min basar bod er klar til i morgen.....det er virkelig dekorativt med kogler med glimmer.

Karen

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Vad härligt med pysseldag. Kommer bli superfint i ert trollhassel. Och stolen från Fretex var ju bara så fin!

Ha en riktigt fin helg Liv Elin!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Fantastiskt att jag lyckades få in "fin" i tre meningar av fyra i kommentaren ovan. Måste jobba lite på ordförådet... :-)

Liv Elin sa...

Fniser litt av Jill..... ;)

LYKKEBO sa...

Er så koselig med juleverksted:) Tenkte få det til på søndag:)Konglene ble kjempe fine!

Ønsker deg er herlig fredagskveld:)

Monica sa...

Koselige bilder:)

Garden Angel sa...

Så gøy med litt puslerier inne!
Fine ble de..konglene;)
Ha en koselig første adventshelg!
Så enig så enig med deg ang. førjulskosen! Vi koser oss masse i adventstiden vi også:)
God klem til deg fra meg(",)

Dilldall-Nina sa...

Så fint det er med sånne brett med lys ++. Jeg også stuller og steller med brettene mine. Justere, flytter og bytter året rundt. Ikke sant, adventstiden er den beste tiden med desember - bare man husker å holde lave skuldre oppi alt og velge sine ting - kanskje ikke kaste seg på alle sånne tradisjonelle julemål? Det tilkommer jo hele tiden nye også. Sin egen variant - det tror jeg på - litt etter hvor man er i livet og hvor mye fritid man har. Jeg har ofte vært så sliten da romjula kommer at det ikke kan være sunt. Man lærer og erfarer så lenge man lever heldigvis. Ønsker deg og dine en flott adventshelg.

Tante Mimmi sa...

ååå! Så flott! Kanskje me må prøve dette! Men..klarar du å halde glitteret til bordet??? Såg brått for meg at det kanskje vert veeldig glittrande!;)
god adventssundag!

iden sa...

Ahh.. herlige stemningsbilder!! Glitterkongler - det vil jeg også prøve!!:) Hehe, men må si jeg ser for meg det samme som tante mimmi, glitrende spor overalt, og siste rest forsvinner kanskje ikke før april! (eller er det bare jeg som griser voldsomt..det kan jo tenkes! aldri lurt å nyse i glitter!! fnis)

alvens kreative hjørne sa...

Hei :-)

Så koselig du har det :-) og koselig å se slike juleverksted :-)

Ønsker deg en fin advent :-)

Jenny sa...

Wow, så fint det var med de vrihasselgrenene med lys! Sånn kunne jeg også tenkt meg å gjort! Tror den hadde blitt raskt ødelagt av en fantete pie på 14 mnd da..men kanskje neste jul:)

Hilde Heimdal sa...

Så utrolig flotte bilder og flott blogg:)
Ønsker deg en fin advent:))