fredag 19. april 2013

Vi bygger hus ! :) 

 *Nydelige utstikten ut mot sjøen - fra tomta. 

Sommeren 2011 ble vi tipset av gode venner (og snart naboer! ;) ang tomter som var tilsalgs i området der de bodde .......Etter å ha dratt med meg en motvillig og meget skeptisk mann med ut for å vise han disse tomtene - fallt vi begge pladask for en litt røff tomt på ca 1 mål - nær sjø , skog og bakker - men alikevel sentralt og nær skole og sentrum og med en trygg skolevei for ungene !

Tomta var ikke slik man tenker på en typisk boligtomt - med mye fjell/stein , og med sin avlange smale form - med ganske bratte skråninger på omtrent alle sider .
Vi så likevel potensialet og la merke til den herlige stillheten det var i området  , selv om det er mange hus i nærheten. Vi likte også at tomten ikke lå kloss inntil så mange andre tomter eller hus , og høyden den lå på - gjorde den flotte utsikten utover sjøen ! <3 p="">
*Bildet over fra høsten 2011 - da vi var igang med å rydde skog på tomten. Vi satte opp lavvu for å bruke i pausene - og hadde flere koselige stunder rundt bålet med pølser og marsmallows ! :)Oversiktsbilde fra tomten - tatt vinteren 2012


Selv om det første jeg tenkte på da jeg så tomta - var et mer funkishus , som fulgte terrenget og den kupperte tomta , valgte vi å gå for et tradisjonellt , klassisk hus og heller prøve å utnytte og forme tomta så godt vi kunne.......
På bildet over kan man se hele tomta fra veien ned til plassen. Garasjen er plassert ca der storebror sitter (oppe i solstrålene) og innkjøringen er lagt fra veien til høyre i bildet og over steinknausen man ser , og opp til garasjen.Sommeren 2012 - var tomta gravet fri for jordmasser og klar for sprenging !
Bildet over er et oversiktsbilde - med litt av landskapet rundt tomta. Bildet er tatt fra veien som går ned til byggefeltet som ligger i nærheten. Rundt tomten er det endel friområde, skog og bakker som grunneier har sauer som beiter i sommerhalvåret. Masse tumleplass for ungene ! :)
Tomten som sees nedefor vår tomt , til venstre i bildet blir nermeste nabo - som nå venter på å komme igang med byggingen. På Helland får vi mange flotte naboer - har vi skjønt ! :)


Det var endel fjell og steinmasser som måtte sprenges og flyttes - for å få utnyttet tomten maksimalt......


Her er arbeidet med å planere tomten igang.

Høsten 2012 - nydelige farger rundt tomta !


November 2012 - et litt dårlig mobilbilde , tatt fra tomten ferdig planert og med forskaling til ringmur til garasjen og huset.Så var det blitt desember - romjul, og Sverre og gutta var ivrige med å komme igang - og begynte selv med å få satt opp bærevegger til garasjen.

Fikk god hjelp av Besten (og jentene) ! :)


Lekehytta - som ble bygget til ungene året før - ble hentet med kranbil og heist på plass på tomta tidligere denne høsten ,  og var dermed det aller første huset som stod reist på tunet !
Lekehytta fungerer kjempegodt som pause/varmerom til kalde og sultne snekkere  ! ;)

Aller første "middagsmåltid" på tunet ! Risengrynsgrøt (på termos ! ) med spekemat ! ;)
Våte snekkere og gode hjelpere for pappen - i full gang med å bygge opp garasjen ! Nyttårsaften !
Gode hjelpere - i god lære med pappen
Dette var en kjapp gjennomgang av første del av oppdatering fra byggefronten hos oss......Del to av oppdateringen kommer - følg med i dagene fremover, så skal jeg få lagt til de siste bildene over fremgangen frem til slik ståa er nå ! :) Spennende å se at det stadig tar mer og mer form !
 


3 kommentarer:

A-H sa...

Så gøy :) for en fantastisk tomt ;)

Lykke til videre!!

Himmelberget sa...

Hei Liv Elin !
Så kjekt å sjå at huset tek form :)
Husbygging er spennande saker. Gler meg til å sjå fortsettelsen.
Tusen takk for koselig helsing på bloggen min. Det ar alltid kjekt å lesa :)
Håpar du, og dine, får ei strålande helg vidare !
Klem / Janne

mali-mo sa...

Så kjekt å se, spennende, må jo være gøy å bygge hus (og mye jobb...).
Gleder meg til flere bilder!